ЧОЧКОЛОРДУН ЭТ ӨНДҮРҮШҮН ЖОГОРУЛАТУУ ЖОЛУ

Авторлор

  • Алексей Белооков Түштүк – Урал мамлекеттик агрардык университети https://orcid.org/0000-0002-1083-5832
  • Максим Ребезов Урал мамлекеттик агрардык университети https://orcid.org/0000-0003-0857-5143
  • Валерий Судаков Түштүк – Урал мамлекеттик агрардык университети
  • Елена Бирюкова Түштүк – Урал мамлекеттик агрардык университети

DOI:

https://doi.org/10.52754/16948696_2024_4(9)_30

Ачкыч сөздөр:

чочко чарбасы, эт өндүрүмдүүлүгү, контролдук союу, өсүү жана өнүгүү

Аннотация

Чочколордун өндүрүмдүүлүгү жана ден соолугу ар кандай факторлордон көз каранды, мисалы, тамактандыруу, турак-жай шарттары ж.б. Торопойлор эмчектен ажыраткандан кийин пайда болгон стресстен абдан кыйналышат жана өндүрүштө экономикалык эффективдүүлүктү жоготууга алып келет. Ушул күнгө чейин чочколорду эмчектен ажыратууну жакшыртуу үчүн чочко өндүрүшүндө пробиотиктерди колдонууга кызыгуу күчөдү. Челябинск областынын Еманжелин районундагы «Ариант Агрофирмасы» ЖЧКсынын чочко чарба комплексинин шартында жаш чочколордун илимий-экономикалык тажрыйбасынын натыйжалары боюнча жаш чочколордун продуктуулугу менен тоют кошумчалары менен тоюттандыруунун ортосундагы байланыш түзүлдү. . «Целобактерин-Т» тоют ко-шумчасын жаш малды бордоп семиртуудо рациондун составында колдонуу продуктуулугун 8,8 процентке жана продукциянын рентабелдуулугун 6,7 процентке жогорулатууга мумкундук берет.

Библиографиялык шилтемелер

Мурашов А.Г., Ермолова Е.М., Ермолов С.М., Ребезов М.Б., Миронова И.В., Лукин Е.В. (2021). Эффективность использования пробиотика Бифидум Баг в рационе свиноматок на южном Урале // Аграрный вестник Приморья. № 3(23). С. 54-58. EDN: HCUTGN

Стволов С.С., Белооков А.А., Белоокова О.В., Гриценко С.А., Ребезов М.Б. (2023). Оценка влияния хряков-производителей различной селекции на показатели свиноматок и помесей первого поколения // Аграрная наука. № 2. С. 65-69. DOI: 10.32634/0869-8155-2023-367-2-65-69. EDN: CANWPP

Мурашов А.Г., Ермолова Е.М., Ермолов С.М., Ребезов М.Б., Сычёва Л.В., Морозова В.Н., Лукин Е.В. (2021). Использование пробиотика в рационе свиноматок // Известия Оренбургского государственного аграрного университета. № 5(91). С. 234-238. DOI: 10.37670/2073-0853-2021-91-5-234-238. EDN: XPYOIQ

Белооков А.А., Белоокова О.В., Ребезов М.Б. (2024). Влияния хряков-производителей различной селекции на экономические показатели использования свиноматок // Аграрная наука. № 8. С. 96-100. DOI: 10.32634/0869-8155-2024-385-8-96-100. EDN: VNUUER

Абрамкова Н.В., Червонова И.В. (2017). Эффективность применения пробиотического препарата "Субтилис" для поросят-отъемышей // Вестник аграрной науки. № 6(69). С. 65-69.

Токарев И.Н., Близнецов А.В., Фисенко Н.В. (2018). Влияние пробиотика "Нормосил" на рост, развитие и гематологические показатели молодняка свиней // Российский электронный научный журнал. № 1(27). С. 167-180. EDN: XOQTDN

Dowarah R., Verma A.K., Agarwal N. (2017). The use of lactobacilli as an alternative to growth-promoting antibiotics in pigs: a review // Animal Nutrition. № 3(1). С. 1-6. DOI: 10.1016/j.aninu.2016.11.002

Белооков А.А., Белоокова О.В., Лоретц О.Г., Горелик О.В. (2018). Интенсивность роста и мясная продуктивность молодняка на фоне применения микробиологических препаратов // Аграрный вестник Урала. 2018. № 5(172). С. 10-15.

Крапивина Е.В., Кащеев А.А., Иванов Д.В., Албулов А.И., Фролова М.А., Гринь А.В. (2019). Морфологический состав крови и динамика живой массы свиней при разных схемах использования "ЭМ-Вита" // Ветеринария и кормление. № 3. С. 7-10. DOI: 10.30917/ATT-VK-1814-9588-2019-3-1

Проскурина Л.И., Эннс Е.М., Репш Н.В. (2021). Влияние пробиотического препарата на основе споробразующих бактерий на организм поросят // Вестник КрасГАУ. № 3(168). С. 103-108. DOI: 10.36718/1819-4036-2021-3-103-108. EDN: BBPYQX

Аникиенко И.В., Ильина О.П., Карелина Л.Н., Силкин И.И. (2018). Механизмы действия пробиотических препаратов на организм, перспективы использования в свиноводстве // Вестник ИрГСХА. № 84. С. 126-135. EDN: YRVIMW

Панин А., Малик Н. (2012). Пробиотики для экологической реабилитации свиней // Свиноферма. №3. C. 63-66.

Литвинов А.В. (2019). Аспекты применения пробиотиков в промышленном свиноводстве // Свиноводство. № 6. С. 22-23. EDN: BICQWT

Соколова Е.Г., Антипова П.Г. (2022). Эффективность применения пробиотиков в свиноводстве и птицеводстве // Место и роль аграрной науки в обеспечении продовольственной безопасности страны: сборник материалов Международной научной конференции. Смоленск. С. 325-329. EDN: EXNHCJ

Patil A., Kumar S., Verma A., Baghel R. (2015). Probiotics as Feed Additives in Weaned Pigs: A Review. Livestock research international. № 3. С. 31-39.

Никонова Е.А., Косилов В.И., Харламов А.В., Герасименко В.В., Седых Т.А., Ермолова Е.М., Фаткуллин Р.Р., Быкова О.А., Выход питательных веществ и энергетическая ценность мясной продукции молодняка свиней, Вестник Ошского государственного университета. Сельское хозяйство: агрономия, ветеринария и зоотехния. 2024. № 1. С. 127-133.

Косилов В.И., Никонова Е.А., Быкова О.А., Ребезов М.Б., Седых Т.А., Губайдуллин Н.М., Газеев И.Р., Галиева З.А., Пищевая ценность мясной продукции чистопородного и помесного молодняка свиней, Вестник Ошского государственного университета. Сельское хозяйство: агрономия, ветеринария и зоотехния. 2024. № 1. С. 200-206.

Косилов В.И., Никонова Е.А., Рахимжанова И.А., Седых Т.А., Быкова О.А., Ермолова Е.М., Кубатбеков Т.С., Миронова И.В., Убойные качества и морфологический состав туши молодняка свиней разных генотипов, Вестник Ошского государственного университета. Сельское хозяйство: агрономия, ветеринария и зоотехния. 2024. № 1. С. 249-256.

Косилов В.И., Жаймышева С.С., Рахимжанова И.А., Шахов В.А., Ермолова Е.М., Миронова И.В., Бабичева И.А., Эффективность скрещивания свиней крупной белой породы и ландрас, Вестник Ошского государственного университета. Сельское хозяйство: агрономия, ветеринария и зоотехния. 2024. № 1. С. 264-270.

Косилов В.И., Седых Т.А., Миронова И.В., Ермолова Е.М., Кубатбеков Т.С., Герасименко В.В., Биологическая полноценность, физико-химические и технологические свойства мышечной ткани молодняка свиней, Вестник Ошского государственного университета. Сельское хозяйство: агрономия, ветеринария и зоотехния. 2024. № 1. С. 89-96.

Жүктөөлөр

Жарыяланды

2024-12-24

Кандай шилтеме берүү керек

Белооков, А., Ребезов, М., Судаков, В., & Бирюкова, Е. (2024). ЧОЧКОЛОРДУН ЭТ ӨНДҮРҮШҮН ЖОГОРУЛАТУУ ЖОЛУ. Ош мамлекеттик университетинин Жарчысы. Айыл чарба: агрономия, ветеринария жана зоотехния, (4(9), 236–249. https://doi.org/10.52754/16948696_2024_4(9)_30

Бул автор(лор)дун эң көп окулган макалалары

1 2 > >>