ХУРМА ЖЕМИШТЕРИН КАЙРА ИШТЕТҮҮ ҮЧҮН НАТЫЙЖАЛУУ ПАЙДАЛАНУУ
DOI:
https://doi.org/10.52754/16948696_2024_3(8)_2Ачкыч сөздөр:
курма сорттору, кайра иштетүү, консервалоо, биохимиялык курамы, органолептикалык баалооАннотация
Кант кошулган бышкан курма жемиштерин колдонуунун ыкмасы иштелип чыккан. Консерваланган даяр хурма продуктысынын аш болумдуу касиеттерин кабыгы менен пюре лимон кошуу менен байытуу мүмкүнчүлүгү көрсөтүлгөн. Лимондун кабыгы менен пюре кошулгандан кийин даяр продукты аскорбин кислотасы, даамы жана башка пайдалуу компоненттери менен байыта тургандыгы аныкталган. Курманын ар кандай сортторунан жасалган кайра иштетилген жемиш азыктарынын биохимиялык курамын изилдөө жана сапатына органолептикалык баа берүү боюнча айрым маалыматтар келтирилген.
Библиографиялык шилтемелер
Нормахматов Р. Хурма ценное поливитаминное сырье. Ж. Хранение и переработка сельхоз сырья, 2001, N7, С.52-53.
Рихтер А.А. Совершенствование качества плодов южных культур. – Симферополь: Таврия, 2001. – 426 с.
Витковский В.Л. Плодовые растения мира / В.Л. Витковский. – СПб.: Лань, 2009. – 591с.
Причко, Т.Г. Моделирование рецептурных композиций новых видов консервов из субтропических культур / Т.Г. Причко, Ц.В. Тутберидзе, М.С. Абдулкадыров и др. // Методы и регламенты оптимизации структурных элементов агроценозов и управление реализацией продукционного потенциала растений – Краснодар, 2009. – С. 280-286.
Методические рекомендации МР 2.3.1.2432-08 «Рациональное питание. Нормы физиологических потребностей в энергии и пищевых веществах для различных групп населения». – М., 2009. – 41 с.
Sh. Ishniyazova, N.N. Muminov. Jerusalem Artichoke Is A Promising Raw Material For The Production Of Dietary Dishes And Flour Confectionery. The American Journal of Agriculture and Biomedical Engineering 2 (11), 33-41.
Nurvafayeva D., Ishniyazova Sh. Study on the use of apple pomace as food supplement. FoodBalt 2023: 16th Baltic Conference on Food Science and Technology “Traditional Meets Non-Traditional in Future Food”, Jelgava, [Latvia], May 11–12, 2023.
Технологические требования к сортам овощных и плодовых культур, предназначенным для консервирования (рекомендации) / Под ред. Т.А. Тихонова. – Москва: Агропромиздат, 1986 г. – 95 с.
Методы технохимического контроля в виноделии / Под ред. В.Г. Гержиковой– Симферополь: Таврида, 2002. – 259с.
Продукты переработки плодов и овощей. Методы анализа: сб. ГОСТов. – М.: Изд-во стандартов, 2002. – 200 с.
Осмоловский П.Д., Воробьева Н.Н., Пискунова Н.А., Масловский С.А., Дилигул П.О., Прокудина Т.В., Берестнева Д.А. Разработка метода органолептической оценки плодоовощных продуктов, консервированных сахаром // Международный журнал прикладных и фундаментальных исследований. – 2016. – № 9-3. – С. 422-425.
Ишниязова, Ш. А., & Рузикулов, Н. Б. (2021). СОДЕРЖАНИЕ ТОКСИКАНТОВ В ОРГАНАХ И ТКАНЯХ РЫБ. ВЕСТНИК ВЕТЕРИНАРИИ И ЖИВОТНОВОДСТВА, 1(1).
Ishniyazova, S., & Ruzikulov, N. (2021). СОДЕРЖАНИЕ ТОКСИКАНТОВ В ОРГАНАХ И ТКАНЯХ РЫБ. Вестник ветеринарии и животноводства (ssuv. uz), 1(1).
Ishniyazova, S., Ruzikulov, N., & Bollieva, S. (2024). DETERMINATION OF QUALITATIVE INDICATORS OF MILK FOR FOOD SAFETY. Web of Technology: Multidimensional Research Journal, 2(4), 22-26.
Ishniyazova, S., Muminov, N., Saidmuradova, Z., & Yusupov, S. (2024). Improving and determining the nutritional technology of minor fish products. In BIO Web of Conferences (Vol. 95, p. 01044). EDP Sciences. DOI: https://doi.org/10.1051/bioconf/20249501044
Ишниязова, Ш., & Боллиева, С. (2024). АЛЬТЕРНАТИВНОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ МЯСО ИНДЮШАТИНЫ ДЛЯ ПРИГОТОВЛЕНИЯ НАЦИОНАЛЬНОГО КОЛБАСНОГО ИЗДЕЛИЯ КАЗЫ. Вестник Ошского государственного университета. Сельское хозяйство: агрономия, ветеринария и зоотехния, (2 (7)), 8-14. DOI: https://doi.org/10.52754/16948696_2024_2(7)_2
Fayzieva, S., Norboev, K., Ruzikulov, N., Rakhmonov, U., Tursunaliev, B., & Tokoev, K. (2024). Clinical and biochemical status of calves with dyspepsia when using the probiotic “MAXLAC/DW” (Uzbekistan). In BIO Web of Conferences (Vol. 118, p. 01012). EDP Sciences. DOI: https://doi.org/10.1051/bioconf/202411801012