КУШТАРДЫН АР КАНДАЙ ТЫГЫЗДЫКТА КАРМООЧУ ЖАЙЛАРДА ҮЙҮР КАЗДАРЫН БАГУУ ҮЧҮН ЖЕМ ЧЫГЫМЫ
DOI:
https://doi.org/10.52754/16948696_2024_2(7)_30Ачкыч сөздөр:
каздар, тукум, тоют, тируулей салмагы, рентабелдуулугуАннотация
Эксперименттер куштардын каз тукумунун жемге болгон муктаждыгын изилдөөгө багытталган, ал эми куштардын тыгыздыгына жараша үч түрдүү породанын кесилишинде болгон. Изилдөөлөр тирүү салмактын көрсөткүчтөрүнө, жем базасынын сарпталышына жана өндүрүштүн пайдалуулугун эсептөөгө негизделген. Изилдөөлөрдүн жыйынтыктарында биз жемдердин сарпталышы боюнча маалыматтарды, ошондой эле каздардын салмактык көрсөткүчтөрүнүн маанилерин жана каздардын жаш балапандарын сатуудан алынган пайыздык кирешелерди келтирдик.
Библиографиялык шилтемелер
Андреева А.Е. Уральские цеолиты – источник макро и микроэлементов в рационах кур-несушек / А.Е. Андреева, Р.Р. Гадиев // Вестник Оренбургского государственного университета. – 2006. – № 12S (62). – С. 20-22.
Гадиев Р.Р. Биологический контроль при инкубации яиц сельскохозяйственной птицы / Р.Р. Гадиев, Л.В. Герасимова // Сер. Учебники и учебные пособия для студентов вузов. Уфа, 2006.
Гадиев Р.Р. Использование биологически активных веществ в гусеводстве / Гадиев Р.Р., Хазиев Д.Д. // Рекомендации. Уфа, 2013.
Гадиев Р.Р. Эффективность использования сорго в рационах цыплят-бройлеров / Гадиев Р.Р., Чарыев А.Б. // Известия Оренбургского государственного аграрного университета. – 2013. – № 6 (44). – С. 134-136.
Хабиров А.Ф. Результаты выращивания молодняка водоплавающей птицы при использовании пробиотиков / А.Ф. Хабиров, Р.Х. Авзалов / В сборнике: Перспективы инновационного развития АПК. Уфа. – 2014. – С. 401-405.
Хазиев Д.Д. Эффективность применения гуминовых веществ при выращивании гусят на мясо / Д.Д. Хазиев, Р.Р. Гадиев // Известия Оренбургского государственного аграрного университета. – 2013. – № 6 (44). – С. 141-144.
Цапалова Г.Р. Использование пробиотиков витафорт и лактобифадол при выращивании гусят / Г.Р. Цапалова, А.Ф. Хабиров А.Ф. / В сборнике: Фундаментальные основы научно-технической и технологической модернизации АПК. Уфа. – 2013. – С. 486-488.
Chemical composition and functional-technological properties of mulard meat / Khaziev D.D. [et. al.] // Journal of Engineering and Applied Sciences. – 2018. – Т. 13. – № S8. – С. 6413-6418.
The use of chlorella in goose breeding / Gadiev R.R. [et. al.] // AIMS Agriculture and Food. – 2019. – Т. 4. – № 2. – С. 349-361 DOI: https://doi.org/10.3934/agrfood.2019.2.349