Фелузенди азыктандырууда букачарлардын эт азыктарынын сапаты

Авторлор

  • Дарья Курохтина Оренбург мамлекеттик агрардык университети
  • Елена Никонова Оренбург мамлекеттик агрардык университети
  • Ильмира Рахимжанова Оренбург мамлекеттик агрардык университети
  • Ирина Бабичева Оренбург мамлекеттик агрардык университети

DOI:

https://doi.org/10.52754/16948696_2023_2_14

Ачкыч сөздөр:

эт багытындагы мал чарбасы, казактын ак баштуу породасы, букалары, Фелуцен, эт азыктарынын сорттук курамы, узун булчуң, өлчөө

Аннотация

Изилдөөнүн объектиси болуп эт азыктарынын сорттук курамы изилденген 18 айлык казактын ак баш тукумундагы букачарлар, ошондой эле аларга тең салмактуу рациондо тамактанганда эң узун бел булчуңунун өлчөөлөрү изилденген. карбонгидрат тоют комплекси Felutsen. Изилдөөнүн жыйынтыгында III эксперименталдык топтун букалары талданган көрсөткүчтөрдүн максималдуу мааниси боюнча айырмаланганы, II жана IV эксперименталдык топтордун букалары абсолюттук салмагы боюнча III эксперименталдык топтун букаларынан төмөн экендиги аныкталган. жогорку сорттогу эт 6,9% жана 3,5%, салыштырмалуу - 0,3% жана 0,2%, I сорттогу эттин массасы тиешелүүлүгүнө жараша 6,1% жана 2,9%, 0,4% жана 0,2%. Узун булчуңдун морфометриялык көрсөткүчтөрүн талдоодо III топтун букачар музоолорунун II жана IV эксперименталдык топтордогу теңдештеринен артыкчылыгы узун булчуңдун тереңдиги боюнча тиешелүүлүгүнө жараша 5,9% жана 2,9% жогору экени аныкталган. ал эми туурасы боюнча 4,0% жана 2,4%. "Булчуң көзүнүн" аянты - 8,56 дм2 (10,2%, Р<0,01) жана 4,68 дм2 (5,3%, Р<0,01).

Библиографиялык шилтемелер

Косилов В.И., Рахимжанова И.А., Ребезов М.Б. (2022). Качество мясной продукции бычков разных пород при интенсивном выращивании. Известия Оренбургского государственного аграрного университета. № 2 (94). С. 262 - 266.

Юлдашбаев Ю.А., Косилов В.И., Кубатбеков Т.С. (2022). Влияние генотипа бычков на морфологический состав. Аграрная наука. №2. 43-46.

Косилов В.И., Комарова Н.К., Галиева З.А. (2020). Влияние генотипа бычков на особенности весового роста при интенсивном выращивании. Известия Оренбургского государственного аграрного университета. № 3(83). С.304-308.

Косилов В.И., Касимова Г.В., Ребезов М.Б. (2021). Убойные качества чистопородного и помесного молодняка крупного рогатого скота. Известия Оренбургского государственного аграрного университете университета. № 2(88).С.238-242.

Толочка В.В., Косилов В.И., Гармаев Д.Ц. (2021). Влияние генотипа бычков мясных пород на интенсивность роста. Известия Оренбургского государственного аграрного университета. № 5 (91). С. 201-206.

Гармаев Д.Ц., Гармаев Б.Д. (2021). Мясное скотоводство и производство говядины в Республике Бурятия: монография. Улан-Удэ: Изд-во БГСХА имени В.Р. Филиппова, 190 с.

Косилов В.И., Мироненко С.И., Никонова Е.А. (2012). Мясная продуктивность бычков симментальской породы и ее двух-, трехпородных помесей с голштинами, немецкой пятнистой и лимузинами. Известия Оренбургского государственного аграрного университета. № 1 (33). С. 119-122.

Часовщикова М.А. (2021). Генетическая характеристика черно-пестрой породы крупного рогатого скота. Вестник Бурятской государственной сельскохозяйственной академии имени В.Р. Филлипова. № 1 (62). С. 64- 69.

Никонова Е.А., Рахимжанова И.А., Миронова И.В. (2023). Особенности линейного роста бычков разных пород. Известия Оренбургского государственного аграрного университета. № 1 (99). С. 266-271.

Косилов В.И., Гармаев Б.Д., Толочка В.В., Гармаев Д.Ц., Ребезов М.Б. (2022). Особенности линейного роста телок черно-пестрой породы и ее помесей разных поколений с голштинами. Вестник Бурятской государственной сельскохозяйственной академии имени В.Р. Филиппова. № 1 (66). С. 52-59.

Толочка В.В., Гармаев Д.Ц., Косилов В.И. (2021). Потребление кормов и возрастная динамика живой массы бычков мясных пород. Известия Оренбургского государственного аграрного университета. № 5 (91). С 211-214.

Джуламанов К.М., Сафронова А.А., Платонов С.А., Кизаев М.А. (2022). Оценка генотипа герефордского скота по племенным и продуктивным качествам. Вестник Бурятской государственной сельскохозяйственной академии имени В.Р. Филиппова. № 4 (69). С. 63-76.

Косилов В.И., Мироненко С.И., Андриенко Д.А. (2016). Использование генетических ресурсов крупного рогатого скота разного направления продуктивности для увеличения производства говядины на Южном Урале. Оренбург. 452 с.

Толочка В.В., Гармаев Б.Д., Гармаев Д.Ц., Косилов В.И. (2023). Убойные качества бычков мясных пород в Приморском Крае. Вестник Бурятской государственной сельскохозяйственной академии. № 1 (70). С. 51-56.

Tylebaev S.D., Kadysheva M.D., Gabidulin V.M. (2019). The use of single-nucleotide polymorphism in creating a crossline of meat Simmentals. IOP Conference Series: Earth and Environmental Science. The proceedings of the conference AgroCON-2019. C. 012188. DOI: https://doi.org/10.1088/1755-1315/341/1/012188

Zhaimysheva S.S., Kosilov V.I., Miroshnikov S.A. (2020). Genetic and physiological aspects of bulls of dual-purpose and beef breeds and their crossbreeds. IOP Conference Series: Earth and Environmental Science. T. 421. C. 22028. DOI: https://doi.org/10.1088/1755-1315/421/2/022028

Tyulebaev S.D., Kadysheva M.D., Kosilov V.I., Gabidulin V.M. (2021). The state of polymorphism of genes affecting the meat quality in micropopulations of meat Simmentals. IOP Conference Series: Earth and Environmental Science. International Conference on World Technological Trends in Agribusiness. C. 012045. DOI: https://doi.org/10.1088/1755-1315/624/1/012045

Ногоев А.И., Жумаканов К.Т., Абдурасулов А.Х., Биотехнологические факторы повышения мясной продуктивности скота с использованием мирового генофонда, Сборник научных трудов Всероссийского научно-исследовательского института овцеводства и козоводства. 2016. Т. 1. № 9. С. 443-447.

Жүктөөлөр

Жарыяланды

2023-06-30

Кандай шилтеме берүү керек

Курохтина, Д., Никонова, Е., Рахимжанова, И., & Бабичева, И. (2023). Фелузенди азыктандырууда букачарлардын эт азыктарынын сапаты. Ош мамлекеттик университетинин Жарчысы. Айыл чарба: агрономия, ветеринария жана зоотехния, (2(3), 109–115. https://doi.org/10.52754/16948696_2023_2_14

Бул автор(лор)дун эң көп окулган макалалары

<< < 1 2 3 4