Жогорку кандуу алпы тукум эчкинин сүтүн өндүрүү жана иштетүү

Авторлор

  • Матазим Косимов Тажикстандын айыл чарба илимдер академиясынын, Мал чарба жана жайыттар институтунун Согди филиалы
  • Ботир Хамзаев Тажикстандын айыл чарба илимдер академиясынын, Мал чарба жана жайыттар институтунун Согди филиалы
  • Мазбут Абдурахмонов Тажикстандын айыл чарба илимдер академиясынын, Мал чарба жана жайыттар институтунун Согди филиалы

DOI:

https://doi.org/10.52754/16948696_2023_3_10

Ачкыч сөздөр:

сүт багытындагы эчкилер, эчкинин сүтүн өндүрүү жана кайра иштетүү технологиясы, жогорку кандуу аргындаштырылган, альп породасы

Аннотация

Макалада эчки сүтүн өндүрүү жана кайра иштетүү, сүттүн технологиялык касиеттери жана Түндүк Тажикстандагы сүт багытындагы эчки чарбасынын абалы берилген. Альп породасынын жогорку кандуу кресттеринин продуктуулугунун мүнөздөмөлөрү берилген.

Библиографиялык шилтемелер

Андрусенко, С.Ф. Направления использования козьего молока / С.Ф. Андрусенко, С.М. Кунижев // Переработка молока. – 2004. -№1. –С. 54-58.

Андрусенко, С.Ф. Обогащенные безлактозные продукты из козьего молока / С.Ф. Андрусенко, П.А. Омельченко // Молочная промышленность. – 2008. -№11. –С.78-79.

Айбазов, М.М. Уровень, соотношение и динамика половых гормонов у зааненских коз / М.М. Айбазов, Л.С. Малахова, А.Н. Трубникова // Овцы, козы, шерстяное дело. - 2007. - №1.- С. 52-53.

Брюнчугин, В.В. Оценка молочной продуктивности и некоторых технологических показателей молока коз зааненской, альпийской и нубийской пород / Брюнчугин В. В., Шувариков А. С. // Зоотехния. - 2012. - №6. - С.29 - 30.

Брюнчугин, В.В. Эффективность использования молока коз зааненской, альпийской и нубийской пород для выработки сыра и творога / Брюнчугин, В.В. // Международная конференция молодых ученых и специалистов РГАУ-МСХА имени К.А. Тимирязева: Сборник статей. М.: РГАУ-МСХА имени К.А. Тимирязева, 2012 - С. 459 - 464.

ГОСТ 3626-73 Молоко и молочные продукты. Методы определения влаги и сухого вещества. Межгосударственный стандарт. – М.: ИПК Издательство стандартов, 2006. -14 с.

Губанов, Р.С. Значимость переработки козьего молока в условиях инновационного развития молочной промышленности / Р.С. Губанов // Овцы, козы, шерстяное дело. – 2014. – №1. – С. 38–40.

Косимов М. А. / Характеристика коз разного генотипа в создании стада молочных коз в Таджикистане. / Косимов М. А., Абдурахмонов М.М. Косимов Ф.Ф. Международная научно – практическая конференция «Инновационные технологии увеличения производство высококачественной продукции животноводства» 18-19 октября 2018г. Институт животноводства ТАСХН Совместно с ФГБОУ ВО Башкирским Государственным Аграрным Университетом.

Леви, М.Ф. Кормление и разведение молочных коз / М. Ф. Леви. - М.: Сельхозгиз, 1947. 63 с.

Лесь, Г.М. Продукты на основе козьего молока / Г.М. Лесь, И.В. Хованова, С.В. Симоненко // Молочная промышленность. – 2009. -№7. – С. 22-23.

Ревякин, Е.Л. Рекомендации по развитию козоводства: монография /Е.Л.Ревякин, Л.Т. Мехрадзе, С.И. Новопашина. – М.: ФГНУ «Росинформагротех», 2010. – 120 с

Жүктөөлөр

Жарыяланды

2023-09-29

Кандай шилтеме берүү керек

Косимов, М., Хамзаев, Б., & Абдурахмонов, М. (2023). Жогорку кандуу алпы тукум эчкинин сүтүн өндүрүү жана иштетүү. Ош мамлекеттик университетинин Жарчысы. Айыл чарба: агрономия, ветеринария жана зоотехния, (3(4), 80–85. https://doi.org/10.52754/16948696_2023_3_10

Бул автор(лор)дун эң көп окулган макалалары