Comparative analysis of veterinary and sanitary indicators of minced chicken
DOI:
https://doi.org/10.52754/16948696_2023_3_2Keywords:
minced chicken, safety, quality, organoleptic evaluation, laboratory analysisAbstract
The articlе defined the organoleptic, physico-chemical and microbiological parameters of minced chicken from different manufacturers. It was established that in all the studied samples of minced chicken, veterinary and sanitary indicators correspond to the normative values.
References
Баранович, Е.С. Эпизоотическая и экологическая безопасность продуктов птицеводства в конкретных регионах РФ: дис. на соискание канд.вет.наук, 2005 г.- 166 с.
ГОСТ 31467-2012 Мясо птицы, субпродукты и полуфабрикаты из мяса птицы. Методы отбора проб, и подготовка их к испытаниям.
ГОСТ 31470-2012 «Мясо кур субпродукты и полуфабрикаты из и мяса птицы». Методы органолептических и физико-химических исследований.
ГОСТ 31468-2012 Мясо птицы, субпродукты и полуфабрикаты из мяса птицы. Метод выявления сальмонелл – 12 с.
ГОСТ 7702.2.1-2017 Продукты убоя птицы, продукция из мяса птицы и объекты окружающей производственной среды. Методы определения количества мезофильных аэробных и факультативно-анаэробных микроорганизмов – 8 с.
ГОСТ 32031-2012 «Продукты пищевые. Методы выявления бактерий Listeria monocytogenes».
Kozak, S.S. On the issue of obtaining safe products in veterinary and sanitary terms / Kozak S.S., Zabolotnykh M.V., Baranovich E.S., Salikhov A.A.// В сборнике: IOP Conference Series: Earth and Environmental Science. Сер. "International Conference on World Technological Trends in Agribusiness, WTTA 2021" 2022. С. 012042. DOI: https://doi.org/10.1088/1755-1315/954/1/012042
Козак С.С. Сравнительные испытания тест-платин для подсчёта КМАФАнМ в птицепродуктах / Козак С.С., Догадова Н.Л., Козак Ю.А., Абдраимов Р.Т. // Птица и птицепродукты. 2019. № 4. С. 52-55.
ТР ЕАЭС 051/2021 «О безопасности мяса птицы и продукции его переработки».
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
Copyright (c) 2023 Journal of Osh State University. Agriculture: agronomy, veterinary and zootechnics
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.