ORGANIZATION AND ANALYSIS OF PRODUCTION EFFICIENCY HORSE BREEDING PRODUCTS BY BREED AND REGION OF THE REPUBLIC OF KAZAKHSTAN
DOI:
https://doi.org/10.52754/16948696_2024_2(7)_24Keywords:
horse, labor remuneration, horse meat, economic efficiencyAbstract
The system of remuneration for workers in productive horse breeding currently provides for a direct relationship between the level of wages and the quality of the products obtained. In the context of the practical implementation of on-farm self-accounting in herd horse breeding, the form of an annual self-accounting task has proven itself well. In the near future, as the current economic situation changes and a stable demand for high-quality, environmentally friendly horse meat emerges, highly productive horse genotypes, preserved and propagated in breeding farms in various regions, will find wide application, both in purebred breeding and for use in various crossbreeding options.
References
Анашина Н.В. К вопросу об оценке мясности лошадей: тр. ВНИИК. – Рязань, 1973. – Т.XXVI, вып.1. – С.185-189.
Нечаев И.Н. Производство конского мяса. – Алма-Ата: Кайнар, 1975. – С.131-163.
Жумагулов А.Е. Рациональные методы увеличения производства конина в условиях сезонных кумысных ферм: автореф. …. Канд. с/х наук. – Алма-Ата, 1978. – 24 с.
Имангалиев А.И. Нагул лошадей на мясо. – Алма-Ата, 1964. – С.25.
Кикебаев Н.А. Рост, развитие и мясная продуктивность жеребчиков казахской породы типа жабе // Методы повышения мясной и молочной продуктивности лошадей и верблюдов: сб. науч. тр. КНИТИО. - Алма-Ата, 1982. – С.45-51.
Нечаев И.Н. Мясная продуктивность лошадей и методы ее повышения: тр. Бетпак-Далинской опытной станции овцеводства им. Мынбаева. – Алма-Ата, 1973. – Т.2. – С.110-127.
Барминцев Ю.Н. Повышения продуктивности лошадей в мясном коневодстве: тр. Алтайского НИИ животноводства. – Барнаул, 1975. – Т.1. –С.35-42.
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
Copyright (c) 2024 Бахытжан Сансызбаев , Даурен Сыдыков , Жасулан Кожанов , Уалихан Ахметов , Абдымалик Женишбеков
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.