СОВРЕМЕННЫЕ ИНФОРМАЦИОННЫЕ ТЕХНОЛОГИИ КАК СРЕДСТВО РАЗВИТИЯ НАВЫКОВ ПИСЬМЕННОЙ И УСТНОЙ РЕЧИ - Үкүева, Б.; Ажибекова, У. (Вестник Ошского государственного университета, 2022)
Макалада башталгыч класстын окуучуларынын сүйлөө ишмердүүлүгүн калыптандырууга маалыматтык технологияларды киргизүүнүн актуалдуулугун жана натыйжалуулугун талданат Маалыматтын дидактикалык касиеттери жана функциялары, технологиялары, ошондой эле алардын кепти өнүктүрүүнүн окуу процессинин интенсификациясына тийгизген таасири каралат. Болочок адистерди даярдоодо, компьютерди кесиптик ишмердүүлүктө туура колдонууга үйрөтүү, тарбиялоо, алардын билим-билгичтиктеринин жана көндүмдөрүнүн бышык жана бекем болушу үчүн компьютерде иштөө сабаттуулуктарын камсыз кылууну башталгыч мектептерден баштоо зарылдыгы заман талабына ылайык учур экендиги баса белгленет жана эн актууалдуу маселе экендиги макалада кенири айтылат. Ошондуктан, компьютердик технологиянын алгачкы түшүнүктөрүн жана анда иштөөдөгү сабаттуулукту камсыз кылуу максатында орто билим берүү мекемелериндеги башталгыч класстардан баштап окутуу зарылдыгы пайда болгондугу талашсыз. Бүгүнкү күндө интернет маалыматтын жардамы менен технологиялар жазуу жана сүйлөө маданиятын калыптандыруу процесси мурда болуп көрбөгөндөй реалдуу шарттарга жакын экендиги талданат.