ИСЛАМДА ҮММӨТ ТҮШҮНҮГҮ ЖАНА КЫРГЫЗ ЭЛИНИН УЛУТТУК ӨЗГӨЧӨЛҮГҮ - Мырзаибраимов, Самаган (Scientific Journal of Faculty of Theology, 2013)
Günümüzde dünyada Ulus temelinde kimlik tanım meselesi önemli olduğu bellidir. Bu sorun çoğun müsülmanlar oluşturan devletlerde oldukça oldukça önemlidir. Çünki İslam dinin modern ulus anlayışına olan bakış açısı yeterli derecede çözülmemiş ve ondan dolayı farklı fikirleri ileri sürmektedirler. Bu sorunu çözmede ilk önce İslamdaki ümmet anlayışını incelemek gerekir. Ümmet kavramı aracılığıyla her hangi bir müsülmanların ulus özelliklerine sahip olmasına dini inancın etkisini ve bakış açısın belirtmek mümkün olacaktır.