EBUSSUUD EFENDİ TEFSİRİNDE ÖTEKİYLE BİRLİKTE YAŞAMA - ÜNVER, Mustafa (Scientific Journal of Faculty of Theology, 2011)
Farklı inanç ve külttir havzalarına mensup insanlarrrı, özellikle de küreselleşme döneminde, bir arada barış ve huzur içinde yaşamaları, eski dönemlere kıyasla, daha da zorunlu hale gelmiştir; Huzur ve barış içinde birlikte yaşamanın gerçekleşebilmesi, tarafların birbirlerinin inanç ve kültiir algılarına samimiyetle saygı duymalanna, ötekinin kutsalına karşı düşmanca düşünce ve tufum içine girmemelerine bağhdır. Farklılıklarını her biıinin yatanna ve zengin-liğinc dönüştiirmeyi başarabilen toplum kesimleri, ideal birlikte yaşama modelini gerçekleştirebi]irler. Bu çalışma Ebussuud Efendinin tefsiri ömeğinde, Kur'an'ın konuyla ilgili temel kriterlerini ortaya koymaya çalrşmakta ve sonucıın çağdaş konsepte uygun olduğunu ön görmektedir. Nitekim çalışma boyunca ortaya çıkan ilkelerin günümüzde de güncelliğini ve önemini korumakta oldufu düşiinülmektedir.