КЫРГЫЗСТАНДА ДИН МЕНЕН МАМЛЕКЕТТИН БАЙЛАНЫШЫ - Мамытов, Маметбек (Scientific Journal of Faculty of Theology, 2013)
Din-devlet ilişkisi konusu her toplumda olduğu gibi, Kırgızistanda da güncelliğini korumkaktadır. Bu araştırmada, Kırgızistan’daki dini kurum ve kuruluşlarla devlet ilişkisi araştırılacaktır. Kırgız toplumundaki dini yapılanma ve değişime doğrudan etki eden bu konuyla ilgili olarak şu sorulara cevap aranacaktır: Kırgızistan’daki dini kurumsallaşmanın hukuki temeli nedir? Pratikte dini kurum ve kuruluşlar hangi statüye sahiptir? Devletin dini radikalizme karşı mücadele anlayışının özellikleri nelerdir?