МАВЛЯНА ЖАЛАЛИДДИН РУМИНИН АДАМ БОЛМУШУН ТАЛДООСУ - Бабатаев, Абдирашит (Scientific Journal of Faculty of Theology, 2013)
Bu makalede büyük İslam düşünürü Mevlana Celaladdin Rumi’nin insan konusunu nasıl ele aldığı üzerinde durulmaktadır. Mevlana’ya göre, kozmolojik açıdan meleklerle hayvanlar arasında yer alan insanın kendisi de kendine verilen yetileri kullanıp kullanamaması açısından kendi içinde bazı gruplara ayrılmaktadır. Makalede Mevlana’nın kendine has yöntemlerle insanı nasıl çözümlemeye çalıştığı genel hatlarıyla ele alınmıştır.