ИСЛАМ, САЯСАТ ЖАНА КООПСУЗДУК - Уянык, Мевлүт; Калбердиев, Абдилазиз (Scientific Journal of Faculty of Theology, 2013)
Белгилүү бир мааниге ээ болгон сөз менен, ал сөздү кандайдыр бир кептин ичинде колдонуу аркылуу, башкаларга бөтөн бир мааниде таңууланып көрсөтүлүшүнүн арасында кандай байланыш болушу мүмкүн? Албетте, бул суроонун жообун, же маселенин маңызын тактай билсек, ал бизге, ислам дүйнөсүндө пайда боло баштаган «ойгонуу», «тирилүү», «сезгенүүгө» окшогон кыймылдар менен, террорист зордук-зомбулук колдонуп, бей күнөө адамдын жанын алган, заалым адамдардын диндар деп эсептелген өзгөчөлүктөрүнүн, кандай мааниде каралышы керек экендигин аңдай алабыз.