СТРУКТУРНЫЙ АНАЛИЗ РЕШЕНИЙ СИНГУЛЯРНО ВОЗМУЩЕННЫХ УРАВНЕНИЙ В КОМПЛЕКСНЫХ ОБЛАСТЯХ. - Мусакулова , Назгул (Вестник Ошского государственного университета. Математика. Физика. Техника, 2024)
Бул макалада комплекстик областтардагы сингулярдуу козголгон теңдемелердин чечимдеринин структуралык анализи жүргүзүлөт. Мындай зарылдыr каралып жаткан комплекстүү областтардын ар кайсы бөлүктөрүндө сингулярдуу козголгон теңдемелердин чечимдеринин асимптотикалык жүрүм-туруму ар түрдүү экендиги менен түшүндүрүлөт. Бул эмгек эки биринчи даражадагы теңдемелерден турган СКТ (сингулярдуу козголгон теңдемелердин) системалары үчүн бул маселени чечүүгө арналган. Маселени чечүү эки бөлүктөн турат. Биринчи бөлүгүндө кийинки изилдөөлөр үчүн негиз болуп кызмат кыла турган кээ бир геометриялык түзүүлөр жүргүзүлдү. Анын экинчи бөлүгүндө геометриялык түзүүлөр боюнча маселенин чечимдеринин асимптотикалык жүрүм-турумун изилдөө жүргүзүлгөн. Структуралык талдоо үчүн каралып жаткан маселени чечүү үч компонентке бөлүнөт. Алардын бири козголбогон теңдеменин чечими, экинчиси чек ара катмарынын сызыктарын жана аймактарын мүнөздөйт, үчүнчүсү тартылуу аймагын аныктайт.