ОБ ОДНОЙ ЗАДАЧЕ СОПРЯЖЕНИЯ ДЛЯ УРАВНЕНИЯ СОСТАВНОГО И ГИПЕРБОЛИЧЕСКОГО ТИПОВ ЧЕТВЕРТОГО ПОРЯДКА - Бабаев, Сайфулло; Бекмаматов, Замирбек (Вестник Ошского государственного университета. Математика. Физика. Техника, 2024)
Макалада төртүнчү тартиптеги курама жана гиперболалык типтеги теңдемелер үчүн жалгаштыруу маселесин комплекстүү изилдөө жүргүзүлөт. Жалгаштыруу маселесин чечүүдө аралаш типтеги теңдемелер теориясынын жана Вольтердин жана Фредгольмдун экинчи түрдөгү интегралдык теңдемелеринин теориясынын усулдары колдонулат. Негизги маселе ар бири өзүнчө каралуучу өз алдынча үч маселелерге ажырайт. Маселелерди чыгаруунун жүрүшүндө экинчи даражадагы кадимки дифференциалдык теңдемелер үчүн маселелер жана Гурса тибиндеги маселелер изилденет. Бул кадимки дифференциалдык теңдемелер тип өзгөрүү сызыгында пайда болуп, алар үчүн чектик шарттар табылганын белгилей кетүү керек. Негизги аймактын тиешелүү камтылуучу аймактарында негизги маселени чечүүнүн формулалары алынган. Жалгаштыруу маселесинин бир маанилүү чечилиши далилденген.